HC Zalău începe lupta finală pentru menţinerea în Liga Florilor

Clasată pe locul 12 la finalul sezonului, cu şapte victorii, două remize şi 17 înfrângeri, acumulând 23 de puncte, Handbal Club Zalău este nevoită să susţină şi în acest an barajul pentru menţinerea în Liga Florilor, la fel cum s-a întâmplat în sezonul anterior.

Echipa condusă de Gheorghe Tadici va participa în acest weekend la barajul de menţinere/promovare în Liga Florilor, ce va avea loc în Sala Sporturilor din Mioveni, alături de formaţiile CSM Târgu Jiu (locul 11 în Liga Florilor), CSM Deva şi CS Activ Prahova Ploieşti, ultimele două fiind echipe din Divizia A.

Se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar zălăuancele vor susţine primul meci vineri, de la ora 14, împotriva celor de la CSM Deva. Primul meci al turneului este programat la ora 11, între CSM Târgu Jiu şi CS Activ Prahova Ploieşti. Sâmbătă, de la ora 11, echipa din Târgu Jiu se va duela cu Deva, iar HC Zalău va întâlni, de la ora 14, formaţia ploieşteană. Duminică, în ultima zi a turneului, Deva va întâlni Activ Prahova Ploieşti începând cu ora 11, iar de la ora 14, Zalăul lui Tadici va juca împotriva celor de la CSM Târgu Jiu.

„Suntem la Mioveni pentru a apăra tradiţia de 43 de ani a celei mai longevive echipe din prima ligă a handbalului feminin românesc. Deşi, după buget ar fi trebuit să fim pe ultimul loc şi retrogradaţi de ani de zile, am supravieţuit şi în acest an cu un buget de austeritate, chiar dacă am fost nevoiţi să susţinem şi o echipă de tineret în Campionatul Naţional. Important este că o serie de oameni au apreciat de-a lungul anilor şi apreciază modul în care această echipă, sub diferite denumiri, a reprezentat municipiul Zalău şi judeţul Sălaj pe plan national, dar mai ales internaţional, ajutând la ducerea la bun sfârşit a acestui campionat. O echipă cu titluri naţionale, Cupe ale României, 12 podiumuri, cupe europene, finale de cupe europene şi alte rezultate care vor rămâne în istorie. Suntem şi la acest turneu de baraj echipa cu cel mai mic buget, toate cele trei adversare având un buget cel puţin dublu faţă de al nostru, chiar dacă două dintre ele vin din eşalonul doi. Avem speranţa că, pentru suţinătorii noştri fideli de peste 40 de ani, echipa al cărui destin se confundă cu al antrenorului, va evolua şi în sezonul viitor în Liga Naţională. Astfel, va avea, în continuare, şi presa din judeţ cu ce să se „hrănească”, în funcţie de capacitatea fiecăruia de a înţelege brandul de localitate şi de judeţ pe care l-au construit în timp clubul, antrenorul, zecile de jucătoare şi susţinătorii noştri din oraş şi din judeţ”, este mesajul antrenorului Gheorghe Tadici.

În Liga Florilor vor rămâne echipele clasate pe primele două locuri la finalul turneului.

3 Thoughts to “HC Zalău începe lupta finală pentru menţinerea în Liga Florilor”

  1. […] Florilor), CSM Deva şi CS Activ Prahova Ploieşti, ultimele două… Articolul HC Zalău începe lupta finală pentru menţinerea în Liga Florilor apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    HAI,HC ZALAU

  3. Radu Pop

    Bine spus de dl Tadici . A făcut pe plan intern și internaționalca numele Zalăului si Sălajului să fie cunoscute la loc de cinste cât toți politicieni la un loc de după revoluție , ce s-au perindat la ciolanul județului Sălaj ! Felicitări !

Leave a Comment